Geen zakmes vergelijkbaar met een Spyderco

Als het over messen gaat, dan komt vanzelf de naam Spyderco op enig moment ter tafel. Dat is ook niet vreemd, want als het om messen gaat, dan heeft dit merk een zeer goede reputatie. Dat komt natuurlijk niet in de laatste plaats doordat het inmiddels al bijna vijftig jaar aan de top staat. De messen zijn er in alle soorten en maten en de betrouwbaarheid is altijd hoog. Dat maakt het dus ook interessant om eens wat verder te kijken naar wat het merk zoal in het assortiment heeft en wat je hiermee allemaal kunt doen.

De Sprintruns van Spyderco

Sommige mensen zullen Spyderco misschien kennen als Sprintrun. Dit is ook goed te begrijpen, want dit is de bekendste serie van de messenfabrikant. Met deze reeks messen werd pas echt duidelijk hoe handig, sterk en betrouwbaar de messen die uit deze fabriek kwamen eigenlijk zijn. Voor deze messen werden ook nog eens varianten van staal gebruikt die niet zomaar alledaags waren. Dit gaf de messen dus net iets extra’s. Daardoor werden ze niet alleen populair voor praktisch gebruik, maar zijn ze ook geliefd onder verzamelaars. Ook voor hen vormen deze messen de pronkstukken in een collectie. Zonder de Sprintrun is een verzameling niet compleet.

Het soort staal, H1 staal

H1 staalDe messen van Spyderco, waaronder de Sprintrun, worden gemaakt van speciale staalsoorten. Een voorbeeld hiervan is H1 staal. Dit is staal waar met zekerheid van gezegd kan worden dat het volledig roestvrij is. Vooral wanneer messen praktisch gebruikt moeten worden is dit natuurlijk essentieel. Zo blijven ze altijd in topconditie. De hoogstaande kwaliteit en het gebruiksgemak zijn dan ook punten die er mede voor gezorgd hebben dat het merk een flinke ontwikkeling kon doormaken tot misschien wel de belangrijkste speler op de markt voor messen. Het gebruik van de juiste staalsoort is daarin als vanzelf ook heel belangrijk in geweest.

Vele soorten

Wat vooral interessant is aan Spyderco als merk, is dat het weliswaar een specialist in messen is, maar dan wel in alle messen. Dat betekent dus dat er vele soorten zijn. Omdat altijd gebruikgemaakt wordt van bijvoorbeeld staalsoorten zoals H1 staal, geldt wel voor al deze soorten dat de kwaliteit altijd van het hoogste niveau is. Of het nu een heel klein, handzaam mes betreft, of een groot vast mes met een groot lemmet, dat maakt in zulke gevallen niet uit. Ongeacht het soort mes dat gezocht wordt, is het dus altijd aan te raden om eerst naar dit merk te kijken.

Toepassingen

De scherp geslepen messen van Spyderco zijn op allerlei soorten manieren te gebruiken. De vouwmessen zijn bijvoorbeeld goed geschikt voor typische toepassingen van zakmessen. De grotere messen daarentegen worden vaak ingezet bij de wat moeilijkere klussen. Veel vakmensen in allerlei branches zijn dan ook voorzien van een mes van deze fabrikant. Het is zelfs zo dat het zich hier ook speciaal op richt. Wie als militair werkt weet bijvoorbeeld wel raad met deze messen. Dit geldt ook in allerlei andere branches. Dat geeft dan ook aan dat de messen ook echt van de hoge kwaliteit zijn die beloofd wordt.

Elk detail

Als het gaat over Sypderco, dan gaat het over details. Niet alleen het gebruik van de beste materialen staat voorop. Ook de manier van vervaardigen is volledig uitgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan het proces van het slijpen van de messen. Dit gaat op een specifieke manier die al sinds de oprichting van de fabriek, in de jaren zeventig van de twintigste eeuw, wordt toegepast en nog altijd op gelijke wijze wordt gedaan. Dit is de manier waarop de fabrikant kan blijven garanderen dat de messen die het levert kunnen doen waarvoor ze zijn aangeschaft.

Spyderco specialist

Knifestore is een online messenwinkel in Nederland die gespecialiseerd is in Spyderco messen. Ben je voornemens om een Spyderco mes te kopen, dan kan het geen kwaad om een bezoekje te brengen aan de webshop van Knifestore. Zij bieden een collectie van speciale en reguliere modellen en helpen je graag met een persoonlijk advies.